Еко Дизайн 2022

Еко Дизайн 2022
Categories Новина

Еко Дизайнът е програмата на Европейския съюз
за намаляване на емисиите в цяла Европа.


  Печките сега стават много по-екологични. Технологиите и материалите, използвани за производството на печки, са изминали дълъг път и те не са толкова замърсяващи, както преди.

  Купувайки или преминавайки към печка с Еко Дизайн, Вие бихте допринесли за намаляване на замърсяването на въздуха.

  Не само, че печките на дърва стават по-екологични, също така и по-ефективни. Това означава, че повече от отделената топлина остава във вашия дом, вместо да излиза през комина. Следователно ще харчите много по-малко гориво (дърва) в сравнение със старите модели печки. Минималните нива на нетна ефективност ще се увеличат над 75% при затворени печки на дърва, старите модели имат ефективност от 45-60%.

  Например, печката на дърва на "Прометей" - "Практик Лукс" има ефективност над 87%, което означава, че почти не губите топлина - само 13% от нея излиза през комина, а по-голямата част остава в дома Ви.

  По-старите печки имат по-нисък рейтинг на ефективност, така че ако искате да сте сигурни, че получавате повече топлина във вашия дом, тогава нова печка с Еко Дизайн би бил разумен ход. Не само, че по-ефективната печка е по-добра за вашия портфейл, тъй като харчите по-малко за гориво, също така тя е по-добра за околната среда.