Прометей ООД

Прометей ООД

Прометей ООД

Топъл уют
за вашия дом

Вече повече от 25 години работим усилено, за да имаме възможността да Ви предложим висококачествени и красиви продукти, които ще сгряват Вас и Вашите сърца, и ще доставят топлина, и уют на дома Ви.

Продукти

Фирма “Прометей” е създадена в България през 1999 година на базата на фамилни традиции в производството на печки и камини. Производствената база, както и шоурума се намират в град Търговище. С всяка година моделите се увеличават и разнообразяват за да се наредят между най-добрите в страната и Европа. Продуктите на “Прометей” ООД са ценени и търсени в цялата страна и чужбина.

Камините и готварските печки на “Прометей” са свободно стоящи отоплителни уреди, работещи на дърва и пресовани дървени брикети. Предназначени са за пространствено отопление, чрез отдаване на топлина (излъчване и конвенция) в помещението, в което са инсталирани. Тези качества ги правят удобни за отопление на жилища, еднофамилни къщи, търговски обекти и други.

Фирма “Прометей” ООД, предлага модели, изработени съобразно новите изисквания на ЕС и покрива eвростандарт Екодизайн 2022 ЕС 1185/2015 г., както и немския стандарт BlmSchV2 и австрийския 15a-BVG, като продуктите са тествани в акредитирана лаборатория. Целта на тези нови въведения е намаляване замърсяването на околната среда. Другите добри новини за тези нови продукти е, че са много по-ефективни и икономични (икономия на гориво до 35%) спрямо досегашните модели. Разполагаме с разновидности от качествено изработени, с висока ефективност, елегантни и модерни камини и готварски печки, които идеално ще се съчетаят с атмосферата на Вашия дом. Горди сме да подчертаем, че един от нашите продукти - готварска печка “Практик Лукс”, показа удивително добри резултати на изпитванията, като показа големи нива на ефективност (КПД-87,54%) и заема челната позиция от този вид продукт на Балканите.